Ikväll provade jag på att göra hemmagjorda chips.
För att vara första gången så tycker jag att jag lyckades ganska bra.
Om du också vill prova, då ska du göra såhär:
Ta två stycken medelstora potatisar och skiva dom väldigt tunt, med t ex en osthyvel.
Lägg potatisskivorna på hushållspapper och lägg ett papper ovanpå för att skivorna ska torka.
Lägg på bakplåtspapper på en plåt och lägg sedan på potatisskivorna. Plåten ska vara högt uppe i ugnen i ca 10 min (eller tills skivorna börjar få färg och är krispiga) på 175 grader. Innan du sätter in i ugnen så pensla på lite olivolja och häll på valfria kryddor.
Ta ut ur ugnen, låt kallna, ät och njut! =)
Det kan hända att vissa chips blir lite mjuka, men då är det bara att stoppa in dom i mikron.
Man kan göra chips i mikron också, receptet är nästan detsamma.
Jag gjorde också en egen dipp till med hjälp av turkisk yoghurt, paprikakrydda, grillkrydda, pressad vitlök, sweet chilisås. Mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar